Filmfestivalen 4 långa, 4 korta

Filmfestivalen ” 4 långa, 4 korta” är ett filmevent för unga i Karlstad. Arrangemanget går av stapeln den sjunde januari och kör från 19.00 till 07.00 på Arenan.

– Det här blir något nytt som Karlstads ungdomar inte har kunnat uppleva förut, förklarar Wilhelm Forsnäsgård en av festivalens initiativtagare

Under natten kommer det bjudas på fyra långfilmer och fyra kortfilmer som passar allas smak. Filmfestivalen riktar sig till ungdomar mellan 16-25 år som gillar att njuta film tillsammans. Det får de nu möjlighet till på Arenan, Karlstads näst största biosalong.

– Filmintresset är stort bland unga, men det kan vara dyrt att gå på bio för skolungdomar. Därför är det gratis inträde på festivalen, säger Wilhelm.

Festivalen arrangeras som ett samarbete mellan Film i Värmland, Karlstads kommun och SÄG:s filmklubb. Det var under hösten 2010 som några elever startade en filmklubb på Sundsta – och Älvkullegymnasiet som fick stort gensvar på skolorna. Därigenom föddes tanken att skapa en festival för ungdomar i hela kommunen. På filmfestivalen kommer det också att finnas tävlingar att delta i och livemusik att lyssna på.

Läs mer och håll dig uppdaterad på www.4ff.se.