Raketfilm 2010 avgjord

Raketfilm avgjordes under Värmlands Filmfestival i Arvika i helgen. Å vinnande lag av nio totalt, blev till slut Erika Hallberg, Kristoffer Andrén och Jimi Vix med sin film Backdoor plumbing. Tvåa och publikprisvinnare blev filmen O va´ av Simon Bergström, Albin Brunasson och Mats Bergström. Tredje pris gick till filmen Censur av Magnus Widström, Alexandra Johansson och Sebastian van den Bergen. Raketfilmerna gjordes förra helgen och då skulle lagen göra film på temat Censur, få med tre saker i filmen, kort, post och mått och repliken Det ser allvarligt ut.

I juryn satt Lina Engborg, Film i Väst, Per Söderling, Region Värmland och Hanna Sköld, regissör och deras motiveringar för respektive film löd:

1. Backdoor plumbing
Jobbat med temat på ett väldigt humoristiskt sätt genom hela filmen. Ni har fått med alla saker och replik utan att man tänker på det. Och framför allt, Tack för en kvinnlig huvudkaraktär som äger och som är sexuellt alldeles för mycket.
Vinnande filmen på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=ZLV1TybYlDY

2. O va´
Istället för att censurera så vände de på steken och vägrade censurera. En vilja att våga stå för den man är och inte rätta sig efter andra. Små killar med stora ord!!

3. Censur
Ett lågmält berättande där tema beskriver hur censuren förminskar människan. Det tekniska understryker detta genom att aldrig visa personernas ansikte.

Du kan läsa mer om filmfestivalen på www.varmlandsfilmforbund.se/raketfilm.html.