Freja Andersson kliver av som ordförande i SFV

Efter två fantastiska år som ordförande för Sveriges Film- och Videoförbund så kliver jag nu av.

Det har varit två otroligt givande år där jag har fått vara med och utveckla förbundet, kortfilmens roll i Sverige, Sveriges Kortfilmfestival och mycket, mycket mer. Det har varit spännande möten, utvecklande samtal, betydelsefulla events och en massa roligheter – de positiva orden räcker inte till!

Mycket fokus har jag försökt styra mot arbete med ökad representation, integrationsfrågor och jämställdhet. Speciellt stolt är jag över att ha brutit den nästan 80-åriga linjen av manliga ordföranden och att dessutom kunna lämna över stafettpinnen till ytterligare en kvinna. Nu rör jag mig vidare mot nya äventyr, även om jag kommer att sitta kvar i SFVs styrelse som ledamot. Tack alla jag under de här åren har haft förmånen att jobba tillsammans med i styrelsen, alla samarbetspartners och deltagare vid diverse evenemang. Och inte minst – tack till alla medlemmar som gav mig förtroendet!

/Freja