Värmlands Filmförbund har firat 40-årsjubileum

Värmlands Filmförbund har firat ett 40-årsjubileum på den kommunala biografen Arenan i Karlstad.
En jubileumsfilm på 60 minuter visades. Efter nyår kommer en tv-serie om Värmlands Filmförbund att visas i lokaltevekanalen Vår TV som sänds över hela Värmland. Serien består av åtta avsnitt som skildrar Filmförbundets verksamhet i olika delar: Tekniken, Tidskriften Filmkrets, Filmtävlingen Filmörnen, Protokollen, Lokal-tv, Filmpolitik samt en sammanfattning av de 40 åren. Speltid, cirka tre timmar.
Anders Nilsson från Kil var medlem i Värmlands Filmförbund under sin gymnasietid och deltog i flera produktioner. Under jubileet sa han bland annat: ”Jag har jobbat i filmbranschen i 32 år. Under de åren har jag kanske befunnit mig i fem sammanhang där energin går att jämföra med den jag kände när jag gick med i Värmlands Filmförbund. Han sa också: ”Utan Värmlands Filmförbund inga Johan Falk-filmer”.
Han menade på att de kunskaper och den inspiration han fick med sig från Filmförbundet gjorde det lättare för honom att ta steget in en professionell filmvärld.
Anders berättelse från jubileet filmades och kommer att visas i Vår TV och senare läggas ut på Filmförbundets hemsida.

Erik Fast

Anders Nilsson