Värmlands Filmförbund 40 år!

Det firar vi med en jubileumsfilm på Arenan i Karlstad

SÖNDAG 11 OKTOBER, KLOCKAN 15.00.

En film på 60 minuter summerar en del av våra 40 år.

Dessutom får vi besök av filmregissören Anders Nilsson (från Kil) som berättar om sin karriär i filmbranschen som tog sin början i en liten källarlokal på Brogatan 8 i Karlstad där han klippte super 8-film i början på 1980-talet.

Vi avslutar med en frågestund med Anders.

Välkommen!

Bakgrundsfakta:

Värmlands Filmförbund bildades 1975 med målsättningen att driva en filmverkstad. Målet uppnåddes redan efter fyra år då det fanns två klippbord i föreningslokalen: både för 16mm- och super 8-film.

Filmverkstan har genomgått ett par teknikskiften. I slutet av 1980-talet tog videoformatet över och Filmförbundet skaffade VHS-redigering. Tio år senare var det dags att gå över till digital utrustning.

1978 startade Filmförbundet tävlingen Filmörnen som blivit en årlig höjdpunkt för många värmländska filmare.

Från 1988 har Filmförbundet medverkat i lokal-tv. Just nu samarbetar vi med Glimt som sänder över hela Värmland.

Våra medlemmar kan delas in i två grupper: filmmedlemmar som använder vår biolokal för att titta på film och teknikmedlemmar som vill producera film.

2015 har vi 88 medlemmar